– Jeg har spart tusenvis på oppussingen

Planen var bare å male litt. Noen år senere er nesten hele huset til Sondre Gjøvik pusset opp, mye takket være knallgode kupp på overskuddsvarer.

Melbu, Vesterålen. Et steinkast unna fergekaia ligger en enebolig bygget på 1960-tallet. For tre og et halvt år siden flyttet Sondre og familien inn i huset – som var i god stand, men som stilmessig bar preg av en helt annen tidsepoke.

Sondre smiler etter god erfaring med Tørn

– Vi begynte vel bare å rive litt i en tapet, og så ballet det på seg. Plutselig hadde vi revet masse, og oppussingen var et faktum.

Sondre Gjøvik, Tørn-kunde

Som den tilbudsjegeren han er, var det viktig for Sondre å spare penger der han kunne. Etter noen Google-søk på billige byggevarer ramlet han inn på Tørn. Det skulle vise seg å bli starten på et ekte tilbudseventyr.

Hva er Tørn?

En nettbasert markedsplass hvor du får kjøpt
rimelige overskuddsvarer som er blitt til overs
hos norske byggevarebutikker.

Overskuddsvarer er returer, rester, sesongvarer
eller andre varer som av ulike årsaker ikke er blitt
solgt i butikkene, men som er ubrukte
og i original emballasje.

Sondre i garasjen med mange Dewalt verktøy

– Jo mer vi pusset opp, jo mer lei ble jeg av å måtte låne verktøy av venner hele tiden. Det begynte med at jeg kjøpte en drill, og i dag har jeg masse verktøy fra Tørn, forteller Sondre.

Garasjen full av Tørn kupp

Det aller første Sondre kjøpte på Tørn, var en byggeradio. En god følgesvenn å ha når du pusser opp. Etter dette kuppet var det kort vei til flere gode deals. Da han oppdaget at en motorsag lå ute til salgs, måtte han slå til.

Sondre i garasjen med blant annet ny Dewalt motorsag
Sondre kjøpte motorsagen for 2000 kr, som var over halv pris den gangen.

Sjekk ut varene på Tørn!

Du kan spare opptil 60 prosent

Så mye som 10 prosent av alle byggevarer i Norge blir ikke solgt. Dette utgjør store mengder nye varer, som butikkene ofte ikke har noe annet valg enn å kaste.

Med Tørn har rundt 250 byggevarehus fått en lønnsom måte å selge overskuddsvarer på, samtidig som folk kan spare opp mot 50-60 prosent på helt ubrukte ting de trenger til hus og hjem.

Daglig leder hos Tørn, Anjali Bhatnagar

– Det er vinn-vinn. Byggevarehus får solgt overskuddsvarene sine, og kunder får kjøpt ubrukte varer til en brøkdel av prisen.

Anjali Bhatnagar, Gründer og daglig leder i Tørn

Store kategorier hos Tørn:

Superdeal på listverk

Mye av det Sondre har kjøpt til oppussingen av huset, er ting du ikke nødvendigvis legger merke til ved første øyekast, men som fort kan bli dyrt. For eksempel listverk.

– Jeg tror prisen på en vanlig list på rundt fire meter ligger på cirka 300 kroner. På Tørn kjøpte jeg de til 59 kroner stykket. Da er du nede på rundt 15 kroner per meter, som er en superdeal, forteller han.

Sondre sitter inne i boden
Boden til Sondre er full av alt fra små skruer, til meter med listverk. Og det fylles stadig på med nye, billige varer.

Familien i Melbu har også kjøpt avtrekksvifter til bad og vaskerom, hvor de sparte 1 000 kroner per vifte. Og de har investert i varme og uteområdet.

Billig panelovn kjøpt hos Tørn

ET HETT KUPP: På det ene barnerommet har Sondre satt inn en panelovn fra Tørn.

Billige festemidler kjøpt hos Tørn

FESTEMIDLER: Da familien skulle bygge ny veranda, brukte Sondre rustfrie festemidler som han handlet på 70 prosent rabatt.

Sondre leser brev fra Tørn
SOMMERHILSEN: Sondre har handlet så mye på Tørn, både til seg selv og andre, at han fikk en personlig sommerhilsen i posten.

Sondres tips

  • Sjekk Tørn først! Hvis du trenger byggevarer, sjekk alltid Tørn først!
  • Bruk filterfunksjonen. Det gjør det lettere å finne varer du er på jakt etter.
  • Nyeste først. Hvis du sjekker Tørn ofte, så trykk på funksjonen nyeste først. Da får du alltid opp det nyeste som er lagt ut, noe som øker sjansen for å gjøre et godt kupp.

– Jeg har til og med kjøpt gave på Tørn, jeg! Noen venner av oss hadde totalrenovert et hus, så da kjøpte vi et lekkert husnummer i innflytningsgave.

Klar for flere kupp

I huset på Melbu gjenstår det fortsatt litt oppussing. Med økte renter, strømpriser og matpriser er muligheten til å gjøre gode kupp kanskje viktigere enn noen gang, forteller Sondre.

Sondre scroller Torn.no for å finne nye tilbud
Sondre sjekker Tørn flere ganger om dagen.

Daglig leder Anjali Bhatnagar er imponert over Sondres lidenskap for tjenesten, og hun forteller at byggevarhusene stadig legger ut nye varer.

– Målet er at Tørn skal bidra til at færre overskuddsvarer blir kastet, at byggevarehusene får en løsning for varer som blir liggende og at enda flere kunder kan gjøre gode kupp. Butikkene bestemmer selv prisen. Vil de ha varene raskt vekk, setter de prisen ekstra lavt og kunder som Sondre kan pusse opp med meget billig listverk, forteller Bhatnagar.

Selv om Sondre har handlet hele 82 ganger hos Tørn allerede, er han inne og sjekker utvalget opptil flere ganger om dagen – alltid klar for å slå til hvis han kommer over noe han trenger til en superpris.

– Jeg har ikke sosiale medier, men det kan kanskje sammenlignes litt. Mens andre scroller på Instagram, scroller jeg meg nedover Tørn på jakt etter neste kupp!

Vi du også spare på oppussing og gjøre kupp?

Sjekk ut varene på Tørn!